Ovakav recept za pravi turski sutlijaš nećete probati nigde. Bolji od ovoga zaista ne postoji
Sastojci
6 šolja za mleko vode
2 šolje pirinač
3 šolje mleka
15 s.k. sećera
reklame
2 vanilin šećer
1 puding vanile
cimet ako volite
Priprema
Stavite vodu da vri, pa kad zavri, dodajte pirinač i mešajte da ne zagori.
Kad je skoro gotov, dodajte mleko, šećer i vanilin šećer.
Pre nego sto bi izvadili, no još uvek da bude redak, dodajte promešan sa malo mleka puding. Kratko vratite na ringlu da udari jedan ključ i to je to….
Vreli sutlijaš stavite u mokre posudice, ako volite odozgo stavite cimeta ako ne lepo miriše na vanilu i bez njega.
Posluživanje
Može se dodati i suvo grozđe, izvorni recept je sa njim, a moj je bez njega…
loading...