Recept za piletinu u jogurt sosu + bonus recept sladoled Džejmi Olivera
SASTOJCI
– 1/2 kg piletine
– 3 dl jogurta
– malo majčine dušice
– ulje za prženje
Marinada
– 2 kašike ulja
– 1/2 kašike aleve paprike
– 1 mala glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– so, biber
PRIPREMA
1 Štapnim mikserom (ili u blenderu ) sjedinite sve sastojke za marinadu. Piletinu isečenu na šnicle dobro uvaljajte u dobijenu smesu i pržite na zagrejanom ulju sa obe strane.
2 Pred kraj prženja meso zalijte jogurtom u koji ste umešali majčinu dušicu, malo krčkajte pa poslužite uz prilog i salatu po želji.
Brzi sladoled Džejmija Olivera
SASTOJCI
– 1/2 kg smrznutih malina
– 1/2 l gustog jogurta
– 1 kašika meda
– 1 čašica voćnog likera
PRIPREMA
1 Maline (jagode, borovnice ili drugo šumsko voće), jogurt i kašiku meda sipati u blender i miksati pa dodati čašicu voćnog likera i sve dobro sjediniti.
2 Serviranje: U činiju sipajte red mase za sladoled, pa je pospite mlevenom plazmom, i tako dva puta. Činije stavite u zamrzivač i poslužite kad se masa potpuno stegne.
Izvor: Kurir