Piletina sa šampinjonima
Piletina sa šampinjonima

Recept piletina sa šampinjonima.

Potrebno je:

500 g belog mesa
500 g šampinjona
1 veća glavica crnog luka
2 česne belog luka
1 veća šargarepa
1 kašika začina
po želji biber
2 kašike kisele pavlake
1 kašika gustina

Za prilog:

200 g pirinča
1 kašičica kurkume
1 kašičica začina

reklame

Priprema:

Iseckati crni luk zajedno sa belim lukom i šargarepom (na kockice). Propržiti.

U drugoj posudi pripremiti belo meso. Odvojiti ga od kostiju i iseći na manje šnicle.

Svaku šniclu valjati u brašno pa poređati po izdinstanom luku.

Poredjati meso jedno pored drugog, a ako ima još mesa poredjati i odozgo.

Naliti meso sa čašom vode 2 dl i dinstati na tihoj vatri 30 minuta. Povremeno šerpu protresti.

10 minuta pred kraj dodati očišćene šampinjone isečene samo na pola.

Posle desetak minuta dodati prvo razmućen gustin u malo vode, a odmah zatim i dve kašike pavlake. Prokrčkati jedan minut i skloniti sa vatre i začiniti.

Skuvati i pirinač kao prilog i aranžirati (može i pire krompir).

Umesto belog mesa može da se koristi i bilo koje drugo meso postupak je isti. Meso na ovaj način pripremljeno je veoma mekano i sočno.

Izvor: Recepti

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.