Lep i ukusan ručak za vas i vašu porodicu. Mađarski gulaš se dosta razlikuje od našeg, ali jednostavno i od ovog ćete prste polizati, a meso je tako mekano da se topi u ustima.
Sastojci:
Ulje i maslac za prženje
400-500 gr mesa – Junetine
2 glavice luka
3 čena belog luka
4 krompira
Po kašika ljute i slatke paprike
voda
so,biber
2 goveđe kockice
malo pasiranog paradajza
1 crvena i zelena paprika
Priprema:
Meso naseckajte na male kockice i pržite na ulju i maslacu.
Zatim naseckajte luk i ubacite u lonac sa mesom.
Naspite malo vode i ubacite goveđe kocke.
Naseckajte i beli luk što sitnije i ubacite u lonac s mesom i začinite po vašoj želji.
U lonac sipajte i odprilike pola litra kuvane vode i malo pasiranog paradajza. Poklopite lonac i ostavite da se sve kuva odprilike 40 minuta.
Zatim naseckajte krompir i papriku sitno i dodati u lonac, a nakon toga odstranite nekoliko kašika vode, a ostatak dodajte u lonac.
U tu odstranjenu vodu dodajte 2 kašike brašna, mešajte i vratite sve u locan, te dodajte još malo soli i ostavite da se kuva još 20-tak minuta.