JUNEĆI GULAŠ, gulaš, meso, junetina, govedina, recept, ručak, pixabay

Lep i ukusan ručak za vas i vašu porodicu. Mađarski gulaš se dosta razlikuje od našeg, ali jednostavno i od ovog ćete prste polizati, a meso je tako mekano da se topi u ustima.

Sastojci:

Ulje i maslac za prženje
400-500 gr mesa – Junetine
2 glavice luka
3 čena belog luka
4 krompira
Po kašika ljute i slatke paprike
voda
so,biber
2 goveđe kockice
malo pasiranog paradajza
1 crvena i zelena paprika

reklame

Priprema:

Meso naseckajte na male kockice i pržite na ulju i maslacu.
Zatim naseckajte luk i ubacite u lonac sa mesom.
Naspite malo vode i ubacite goveđe kocke.
Naseckajte i beli luk što sitnije i ubacite u lonac s mesom i začinite po vašoj želji.

U lonac sipajte i odprilike pola litra kuvane vode i malo pasiranog paradajza. Poklopite lonac i ostavite da se sve kuva odprilike 40 minuta.

Zatim naseckajte krompir i papriku sitno i dodati u lonac, a nakon toga odstranite nekoliko kašika vode, a ostatak dodajte u lonac.
U tu odstranjenu vodu dodajte 2 kašike brašna, mešajte i vratite sve u locan, te dodajte još malo soli i ostavite da se kuva još 20-tak minuta.

Maxi kuhinja

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.