Recept za kolač od kompota
Recept za kolač od kompota

Recept za kolač od kompota. Ako vam je ostalo kompota spremljenog za zimnicu, ili ga često kupujete, to je razlog da ga iskoristite za pripremu osvežavajućih i ukusnih kolača.

Prevrnuti kolač s kruškama

Potrebno je:

1 tegla kompota od krušaka, 125 g maslaca, 2 šolje žutog šećera, 4 jajeta, 1,5 šolja brašna, 1 kesica praška za pecivo, pola šolje jogurta, sok od pola limuna, 1 vanilin šećer, 1 burbon vanila

Priprema:

U vreo kalup za pečenje stavite šolju sećera, pa kad počne da se topi, sklonite s vatre i poređajte oceđene kruške. Prelijte sokom od limuna, vanilom i burbon vanilom. Preko rasporedite trećinu maslaca. Umutite preostali šećer i maslac, pa u to dodajte žumanca, brašno, prašak za pecivo i na kraju umućena belanca. Prelijte smesu preko krušaka i pecite 35 minuta na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je testo gotovo. Pečeni kolač pokrijte većim tanjirom i brzo prevrnite kolač na tanjir.

reklame

Carske mrvice s višnjama

Potrebno je:

1 tegla kompota od višanja, 30 g suvog grožđa, 2 kašike ruma, 4 jajeta, 30 g šećera, 1 kesica vanilin šećera, 375 ml mleka, 50 g maslaca, 125 g brašna, so, šećer u prahu

Piprema:

Suvo grožđe potopite u rum i kad omekša, odlijte višak ruma. Umutite žumanca sa mlekom, vanilin šećerom, brašnom, suvim grožđem i na kraju dodajte čvrsto umućen sneg od belanaca i šećera. U većem tiganju otopite maslac, izlijte polovinu smese i na tihoj vatri pecite. Kad se s jedne strane zapeče, okrenite je kao palačinku. Kad se i druga strana zapeče, iseckajte viljuškom na komadiće i prebacite na tanjir. Isto uradite još jednom. Služite sa oceđenim višnjama iz kompota i sve obilno pospite šećerom u prahu.

Izvor: Blic Žena

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.