Kesten
Kesten

Iako je, naravno, mnogo lakše kupiti kesten pire u prodavnici ne može se ni meriti kvalitet kesten pirea napravljenog u kućnim uslovima. Iako u receptu postoji okvirna mera šećera, najbolje je osloniti se na sopstveni ukus.

Sastojci:

1 kg kestena,
1/2 litra mleka,
20 g šećera,
1 vanilin-šećer,
1 kašičica ruma

Priprema:

reklame

Kestenje zarežite reckavim nožem popreko s ispupčene strane, kuvajte ga 10 minuta, a zatim još 40 minuta. Nakon toga ga očistite, ispasirajte, dodajte mleko, šećer i vanil-šećer i nastavite sa kuvanjem sve dok kestenje ne upije sve mleko i dok masa ne postane jednolična.

Na kraju, ukoliko volite, dodajte kašičicu ruma.

Masu umutite štapnim mikserom ili u blenderu, podelite je u posude za serviranje i ukrasite šlagom.

Kurir

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.