Iako je, naravno, mnogo lakše kupiti kesten pire u prodavnici ne može se ni meriti kvalitet kesten pirea napravljenog u kućnim uslovima. Iako u receptu postoji okvirna mera šećera, najbolje je osloniti se na sopstveni ukus.
Sastojci:
1 kg kestena,
1/2 litra mleka,
20 g šećera,
1 vanilin-šećer,
1 kašičica ruma
Priprema:
reklame
Kestenje zarežite reckavim nožem popreko s ispupčene strane, kuvajte ga 10 minuta, a zatim još 40 minuta. Nakon toga ga očistite, ispasirajte, dodajte mleko, šećer i vanil-šećer i nastavite sa kuvanjem sve dok kestenje ne upije sve mleko i dok masa ne postane jednolična.
Na kraju, ukoliko volite, dodajte kašičicu ruma.
Masu umutite štapnim mikserom ili u blenderu, podelite je u posude za serviranje i ukrasite šlagom.
loading...