Hleb od tikvica
Hleb od tikvica

Ukusnom i aromatičnom pecivo sa tikvicama nećete moći da odolite…

Sastojci:

500 g tikvica
380 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
pola kašičice sode bikarbone
2 kašičice cimeta
1/4 kašičice muskatnog orašćića
kašičica soli
2 jajeta
200 g belog šećera
100 g smeđeg šećera
3/4 šolje maslinovog ulja
2 kašičice ekstrakta vanile

reklame

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 C. Odstranite peteljku i donji deo tikvice i izrendajte ih u krpu. Dobro pritisnite da izbacite što više tečnosti iz tikvica. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i začine.

U posebnoj posudi umutite jaja i dodajte šećer, maslinovo ulje i ekstrakt vanile. Dodajte izrendane tikvice smesi s brašnom, a zatim dodajte i smesu s jajima. Sve dobro promešajte. Smesu sipajte u pleh za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni oko 45-50 minuta. Proverite pomoću čačkalice da li je pečeno. Sačekajte da se pecivo hladi 10 minuta, pa ga onda izvaditte iz pleha.

Lisa

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.