Recept za grašak sa pilećom džigericom
Recept za grašak sa pićeom džigericom

Recept za grašak sa pilećom džigericom. Odlična kombinacija graška i dinstane pileće džigerice, saft od džigerice sačuvajte pa ubacite u kuvani grašak.

POTREBNO:

-2 glavice luka
-500 gr. graška
-1 kašika brašna
-2 kašike (ravne) sitne crvene paprike
-3 kašike ulja
-začin po ukusu
-so
-voda da prekrije garšak

reklame

Za pripremu pileće džigerice:

-200 gr.pilecće džigerice
-5 kašika ulja
-1/2 dcl vode
-so

PRIPREMA:

Luk sitno iseckajte, propržite sa malo ulja, dodajte grašak i vodu da prekrije. Kuvajte dok grašak ne omekša (ako je mlad, ili koristite kupovni zamrznuti dovoljno je oko 30 minuta kuvanja).

10 minuta pred kraj začinite po ukusu i zapržite. Možete na dva načina da zapržite grašak.
Prvi način koji daje lepši ukus je: ispržite kašiku brašna sa 3 kašike ulja, dodajte sitnu crvenu papriku. Sipajte u grašak koji još krčka uz mešanje.

Drugi način je da brašno, sitnu papriku umutite u malo vode i sipate u grašak koji kuva.
Posle zapržavaja kuvajte još 5 minuta da fino ukrčka.

Pileću džigericu dinstajte u tiganju i obavezno poklopite. Tako će biti fino mekana i brzo gotova. Dovoljno je 20 minuta dinstanja.

POSLUŽIVANJE:

Dinstanu džigericu možete direktno staviti u grašak i još malo prokrčkati.
Saft od pileće džigerice umešajte u pire krompir ili grašak, na taj način i jednom i drugom daje jako lep ukus. Prijatno!

Izvor: Šerpica

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.