RECEPT ZA: Faširane šnicle iz rerne
Kategorija: Glavna jela
Vreme pripreme: 60
Tip kuhinje:
Mediteranska
Broj osoba: 4
Sastojci:
• Mleveno meso(po izboru) 500 gr
• Sredina hleba 2 kriške
• So i biber po ukusu
• Beli luk 4 čena
• Crni luk 1 glavica
• Začinska mlevena paprika 1kk
• Jaje 1 kom
• Peršunov seckani list 1 kašika
• Krompir 4 srednja
• I još crnog luka 1 glavica
Uputstvo za pripremu:
Mleveno meso pomešati sa sitno seckanim crnim i belim lukom, začinskom paprikom, jajetom i sredinom starijeg hleba. Začiniti solju i biberom po ukusu i peršunovim listom. Ostaviti na hladnom a zatim meso oblikovati u šnicle. Krompir iseći na kolutove debljine prsta tj. debljine mesnih šnicli a luk takodje iseći na krupnije kolutove i redjati u posudu u krug, naizmenično meso, luk i krompir. Posudu pre toga premazati puterom ili margarinom i nasuti 1 dcl vode. Peći u rerni na 200C do 30 minuta a zatim pažljivo okrenuti šnicle kako bi se jednako ispekle (nije neophodno ali je dobro). Peći još 15 minuta a zatim poslužiti. Izvanredno i zaista iznenadjujuće ukusan obrok!
Napomena:
Napomena: Ako preostane mesa, napraviti mesne kuglice i poredjati po vrhu, kao u ovom receptu. Poslužiti toplo, uz prilog, pored krompira, po želji!
Izvor: Žena Bllic