Dvobojne kiflice foto Printscreen Žena Blic

Fine, mekane i mirisne to je ukratko opis domaćih kiflica. Pokušajte nešto novo i napravite inovativne dvobojne kiflice. Svojim izgledom upotpuniće i nadograditi prethodini opis.

Sastojci:

reklame

• mleko 250 ml
• kvasac 1 kocka
• jaja 2
• ulje 250 ml
• brasno 500 gr
• brasno za I deo testa 6 kasika
• brasno za II deo testa 3 kasike
• kakao za II deo testa 3 kasike
• secer za sirup 800 gr
• voda za sirup

Uputstvo za pripremu:

Prvo pripremite sirup tako što šećer i vodu stavite da vri 5 minuta a zatim ga ohladite, piše Žena Blic.

U mlako mleko rastopite kvasac i ne čekajte da krene već odmah dodajte jaja, ulje i brašno pa zamesite ujednačeno testo a onda ga podelite na dva jednaka dela.

U prvi deo dodajte 6 kašika brašna i ponovo umesite. U drugi deo dodajte 3 kašike brašna i 3 kašike kakaa. Testo mesite dok se ne ujednači. Ostavite obe obge da odstoje 15-20 minuta.

Podelite zatim svaku obgu na 4 loptice.

Svaku lopticu na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite na 16-17 cm a zatim složite po dva razvučena testa, jedno na drugo. Braon na belo ili belo na braon a zatim složeno testo jos malo razvucite na 28 cm a onda podelite na 12 trouglova i od svakog trougla napravite kiflicu.

Kiflice složite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 18-20 minuta.

Dok su jos vruće prelijte pripremljenim sirupom i ohladite pre služenja. U sirup mozete dodati sok od limuna.

Žena Blic

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.