Dansko pecivo je najpoznatija vrsta peciva. Prepoznajemo ga po svojoj mekoći, vazušasto je i prosto neodoljivo. Slano ili slatko, na vama je odluka
Sastojci
800 g brašna
4dl mleka
1/2 svežeg kvasca
1 kafena kašičica soli
1 kašika šećera
1 žumance
1 zmarznuti margarin 250 g
reklame
Za slani fil
malo mladog sira i praške šunke (seckane)
Za slatki fil
tvrđi pekmez
mak imešan sa šećero, pekmezom i mlekom
Priprema
Kvasac, malo mlakog mleka i malo brašna izemšati i ostaviti par minuta. U brašno dodavati so promešati, dodati margarin i žumance i postepeno dodavati mleko i kvasac. Zamesiti testo i ostaviti 15 minuta da odmara.
Testo razviti i na jednu trećinu testa izrendati polovinu zamrznutog marganira. Gornji deo testa preklopiti i time prekriti testo na kome se nalazi margarin.
Prekriti i ostaviti 15 minuta. Testo razviti i postupak ponovo ponoviti.
Bebina kuhinja
loading...