Kada jednom napravite ovu poslasticu, pravićete je uvek, pišu Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Sastojci za krem od pavlake:
reklame
- 2 kisele pavlake
- 1 vanilin šećer
- 2 mala kašika šećera
Sastojci za biskvit:
- 250 g keksa
- 130 g maslaca
- 2 male kašike šećera
- 1 mala kašika mlevenih oraha
- 1 mala kašika mlevenih badema
- 1 mala kašika mlevenih lešnika
Krem od sira:
- 500 g krem sira
- 1 limun
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja
- 4 male kašike šećera
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180 Celzijusa.
- U posudi izmiksajte keks i maslac (prethodno otopljen na pari) te dodajte orašaste plodove (orah, badem, lešnnik).
- U okrugli lim stavite papir za pečenje, te ravnomerno stavite smesu, utapkajte rukama, te stavite da se peče oko 5 minuta.
- Pomešajte sir, sok od limuna, jaja, dodajte šećer i vanilin šećer i miksajte sve dok ne dobijete kremastu smesu.
- Izvadite biskvit iz rerne, te ga premažite kremastom smesom od sira i stavite da se peče oko 25 minuta.
- Izmiksajte sve sastojke za krem od pavlake, te nakon što kremasta smesa bude pečena, izvadite i pustite da se malo ohladi, oko 10 minuta.
- Kašikom rasporedite krem od pavlake i staviti u rernu još na 5 minuta.
- Izvadite i ostavite da se hladi minimalno 12 sati.
loading...