Turšija, zimnica, povrće, recept, pixabaaxy

SASTOJCI

8 kg različitog povrća
5 l vode
1,5 l sirćeta
7 kašika šećera
7 kašika soli
40 g vinobrana
biber, lovorov list

reklame

PRIPREMA

1. Povrće operite i očistite. Naizmenično ređajte u suvo plastično bure. Povrće povremeno pospite biberom u zrnu i lovorovim listom.

2. U većem sudu napravite preliv: u hladnu vodu sipajte sirće, so, šećer i vinobran. Promešajte i sačekajte da se sastojci rastope. Preliv sipajte na turšiju u buretu i zatvorite.

3. Turšiju možete da konzumirate nakon 2-3 nedelje, a povrće ostaje čvrsto do pripreme naredne turšije, pod uslovom da su kupljeni zdravi, čvrsti i kvalitetni plodovi.

www.kurir.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.