Za tartar biftek je od izuzetne važnosti da meso bude sveže.
Potrebno je:
500 g svežeg goveđeg bifteka
4 do 5 žumanaca
3 kašike majoneza
2 kašike kečapa
1 kašika senfa
1 crveni luk
2 kisela krastavca
10 kom seckanih kapri
vezica svezeg persuna
Vorcester sos
Tabasko sos
so
biber
aleva paprika
beli luk u prahu
Priprema:
1. Goveđi biftek sitno iseckati ili samleti u fine sitne komadice. Potom ga staviti u frizider, da se dobro ohladi pre pripreme i posluženja.
2. Umutiti 4 žumanceta, dodati majonez, kečap, senf, sitno seckane kapre, luk i kisele krastavce. U tu smesu dodati po želji so, biber, alevu papriku, beli luk u prahu i sitno seckan sveži peršun. Dodati takodje dve supene kašike vorčester sosa i po želji tabasko sos.
3. Pomešati sitno seckan biftek iz frižidera sa smesom. Tako pripremljeno meso služiti na tanjiru uz pomfri i salatu po zelji. Ukrasiti sa malo svezeg persuna. Prijatno!
www.recepti.com