Ukusna supa od morske ribe će biti dobro rešenje za sve one koji ne vole čorbu od rečne ribe.
POTREBNO:
500 gr morske ribe (oslić, orada, brancin), 1 zelen za supu, pola korena celera, 2 stabiljke engleskog celera, 1 crni luk, 2 čena belog luka, 1 limun, so, biber, grančica ruzmarina, seckani sveži listovi peršuna
PRIPREMA:
Riblja supa se kuva poširanjem. To je kuvanje na izuzetno niskoj temperaturi. Tečnost ne sme da provri niti vri. Čim se pojvave mehurići koji kreću od dna suda smanjiti temperaturu i poklopljeno kuvati sat do sat i po.
Ribu isecite na komade i stavite u sud za kuvanje. Povrće isecite na kockice i rasporedite preko ribe. Limun isecite na kolutove i stavite odgore. Posolite, pobiberite, stavite grančicu ruzmarina i nalijte hladnom vodom da se sadržaj prekrije i par santimetara iznad. Sud poklopite i poširajte. Kada je gotova supa, komade ribe izvadite, stavite u sud za serviranje a štapnim mikserom izmešajte povrće i supu. Ugrejte i lagano prelite preko ribe. Možete ostaviti i povrće u celosti i odmah servirati.
Pospite listovima sitno seckanog svežeg peršuna i servirajte kriške limuna i paradajza.
zena.blic.rs