Sufle je neodoljiva poslastica koja se prosto topi u ustima.
Sastojci:
125 ml mleka
200 g slatke pavlake
30 g instant kafe u prahu
100 g crne čokolade sa 70% kakaa
3 jajeta
malo soli
75 g šećera
Priprema:
1. Mleko, slatku pavlaku i instant kafu prokuvajte, skinite s vatre i ostavite oko 15 minuta da odstoji. U šest šoljica za espreso stavite trake od masnog papira 3 x 10 cm i fiksirajte tako da sufle kasnije viri oko 2 cm iznad ivice. Čokoladu sitno iseckajte.
2. Odvojite belanca od žumanca. U metalnoj posudi na pari penasto umutite žumanca sa prethodno pripremljenom smesom od mleka, kafe i slatke pavlake. Čokoladu polako dodajte u vreo krem i mešajte dok se potpuno ne ohladi. Ostavite da se ohladi.
3. Penasto umutite belanca s malo soli, postepeno dodajte šećer. Sneg od belanaca polako umešajte u kremastu masu. Sipajte u šoljice do ivice papira i ostavite da odstoji oko četiri sata u zamrzivaču. Sklonite papirne trake i ukrasite po želji.
stvarukusa.rs