sufle, kolač, recept, pixabay

Sufle je neodoljiva poslastica koja se prosto topi u ustima.

Sastojci:

125 ml mleka
200 g slatke pavlake
30 g instant kafe u prahu
100 g crne čokolade sa 70% kakaa
3 jajeta
malo soli
75 g šećera

reklame

Priprema:

1. Mleko, slatku pavlaku i instant kafu prokuvajte, skinite s vatre i ostavite oko 15 minuta da odstoji. U šest šoljica za espreso stavite trake od masnog papira 3 x 10 cm i fiksirajte tako da sufle kasnije viri oko 2 cm iznad ivice. Čokoladu sitno iseckajte.

2. Odvojite belanca od žumanca. U metalnoj posudi na pari penasto umutite žumanca sa prethodno pripremljenom smesom od mleka, kafe i slatke pavlake. Čokoladu polako dodajte u vreo krem i mešajte dok se potpuno ne ohladi. Ostavite da se ohladi.

3. Penasto umutite belanca s malo soli, postepeno dodajte šećer. Sneg od belanaca polako umešajte u kremastu masu. Sipajte u šoljice do ivice papira i ostavite da odstoji oko četiri sata u zamrzivaču. Sklonite papirne trake i ukrasite po želji.

stvarukusa.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.