Štrudla sa čokoladom, Štrudla, čokolada, orasi, kolač, recept, pixabay

Parče ove štrudle nema konkurenciju!

Sastojci:

500 g brašna
2,5 dl mleka
1 kockica sirovog kvasca
120 g margarina
1 kašičica šećera
60 g šećera
Fil od oraha i čokolade:
250 g mlevenih oraha
50 g čokolade
1 dl mleka
3 kašike šećera
20 g putera

reklame

Za premazivanje:

1 žumance
1 kašika vode

Priprema:

1. Mleko prvo malo zagrejte, jedan deo odvojite i u njemu razmutite kvasac sa kašičicom šećera. Preostalo mleko sipajte u sud i u tako podgrejano dodajte omekšali margarin i mešajte dok se sav ne istopi.

2. Dodajte brašno, šećer i na kraju nadošli kvasac i pomešajte. Zamesite testo i ostavite da se udvostruči. Za to vreme pripremite fil.

3. Orahe pomešajte sa šećerom i dodajte krupno narendanu čokoladu. Mleko zagrejte da bude vrelo i dodajte margarin da se u njemu otopi. Tako vrelo sipajte preko oraha i čokolade i promešajte. Mešajte da se smesa izjednači.

4. Nadošlo testo premesite i podelite u dva dela. Rastanjite testo oklagijom u veći kvadrat. Svaki deo premažite pripremljenim filom (fil podelite u dva).

5. Sa strane malo testo presavijte i urolajte. Prebacite u tepsiju. Premažite žumancetom koje ste pomešali sa malo vode i pecite na 200 stepeni C oko pola sata ili dok ne porumeni.

stvarukusa.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.