Sastojci:
– 300 g slanih krekera
– 250 g putera
– 1-2 kašike pavlake
Fil
– 500 g sremskog sira
– 250 g običnog mekog sira
– so
– senf po želji
Gornji sloj
– 150 g povrća po izboru (može i zamrznuto)
– 150-200 g šunke
– 1 kesica želatina
– peršun
– biber
Priprema:
Sameljite krekere i umesite ih s puterom i pavlakom. Dobijeno testo rastanjite rukama u odgovarajući kalup.
Obe vrste sira pomešajte sa začinima i dobro izmiksajte, pa stavite preko podloge.
Šunku sitno iseckajte.
Povrće skuvajte i rashladite, nakon toga ga pomešajte sa šunkom i stavite preko sira.
Rastopite želatin po uputstvu sa kesice i rashlađen polako sipajte preko slanog čizkejka. Na kraju ga pospite sitno seckanim peršunovim listom i malo pobiberite (ukoliko niste ljubitelj bibera, možete ga izostaviti).