U hrskavom oklopu krije se kremasti šam, a ukus ovog kolača vole sve generacije.
Sastojci:
4 jajeta
300 g masti
100 g šećera u prahu
2 šoljice mleka
brašno (po potrebi)
ulje
4 šoljice šećera
1/2 kašike sirćeta
Šećer u prahu
Priprema:
1. Žumanca, kašiku masti i malo šećera u prahu umutite, dodajte mleko i s brašnom zamesite testo tvrđe nego za hleb.
2. Podelite na 6 jufkica. Svaku jufkicu premažite uljem, pa svaku razvucite u tanku koru.
3. Koru po dužini isecite na trake širine oko 2 cm (trebalo bi da su dugačke oko 20 cm). Svaku traku obavijte oko levka za šam-rolne (mogu da se kupe na pijaci) i pržite u zagrejanoj masti.
4. Stavljajte ih na papirnati ubrus da upije masnoću, pa izvucite levke kad se rolne ohlade.
5. Dok se rolne hlade, umutite šam od belanaca i šećera, dodajte sirće dok mutite, pa punite rolnice i uvaljajte ih u šećer u prahu.
stvarukusa.rs