Obogatite svoju trpezu salatom s krompir pireom pripremljenom na malo drugačiji način.
Sastojci
5 belih krompira
5 roze krompira
2 kašike putera
so i biber po ukusu
1/2 šolje majoneza
1/2 šolje senfa
1/2 šolje kisele pavlake
jedna stabljika celera, sitno iseckana
1 crveni luk, sitno iseckan
2 kisela krastavčića, sitno iseckana
1 zelena paprika, sitno iseckana
Priprema
1. Krompir oljuštite i isecite na kockice. Stavite ih u dublji tiganj, prelijte vodom i kuvajte na umerenoj temperaturi dok ne omekšaju. Ocedite krompire i stavite ih u dublju posudu.
2. Krompire posolite i pobiberite i dodajte puter, pa ih izmeljajte da dobijete pire. Dodajte pireu majonez, kiselu pavlaku i senf, pa dobro promešajte. Zatim umešajte i celer, luk, krastavčiće i papriku. Sve dobro promešajte dok se smesa ne ujednači.
3. Sipajte salatu u posudu i poslužite.