Mleveno meso je često glavni sastojak domaće kuhinje. Isto se može reći i za jaja. Od ove dve namirnice lako napravite jelo koje može odlično poslužiti za proslave ali i za porodičan ručak.
Sastojci: Količina:
• juneće mleveno meso 500gr
• kuvani krompir 2 komada
• praziluk 1 kom
• jaje 1 kom
• stari hleb 1 parče
• prezle 3 kašike
• origano 1 kašičica
• kuvana jaja 5 kom
• 1 i po kašičica soli 1,5 kašiči
• pola kašičice bibera 0,5 kašiči
Uputstvo za pripremu:
Hleb izmrviti i potopiti u malo mleka, toliko da upije. Prazulik iseckati na sitno, kuvani krompir ispasirati i sve ubaciti u posudu sa hlebom. Dodati mleveno meso, jaje, prezle, so, biber i origano, pa sve dobro umesiti i ostaviti da odstoji malo u frižideru. Smesu rasporediti na alu-foliji u obliku pravougaonika i po sredini poređati kuvana jaja.
Zaviti meso uz pomoć folije u rolat, pa tako staviti da se peče oko 30 minuta na 200 stepeni.
Posle pola sata otvoriti foliju i peći još petnaestak minuta. Gotov rolat ostaviti da se dobro ohladi pa ga tek onda iseći.
Napomena:
Ovaj recept stalno koristim jer rolat ostane mekan zbog dodavanja krompira u meso, a origano mu daje specifičnu aromu. Probajte i prijatno.
zena.blic.rs