Rižoto sa spanaćem je zdravo, posno i vrlo ukusno jelo
Sastojci:
– 8 kašika pirinča
– 200 g svežeg spanaća
– 4 kašike ulja
– Glavica crnog luka
– 200 g šampinjona
– so, biber, suvi začini
Priprema:
1. Pirinač isperite u dve-tri vode i skuvajte ga. Pred kraj posolite, pobiberite i pospite suvim biljnim začinom. Skuvani pirinač skinite s vatre, poklopite ga i ostavite sa strane.
reklame
2. Spanać takođe operite i kratko prokuvajte, pa ga iseckajte. Propržite luk na ulju, dodajte šampinjone iseckane na listiće i dinstajte toliko da sok koji pečurke puste ne ispari baš skroz.
3. U tiganj dodajte pirinač i spanać, dobro promešajte i začinite. Ako je potrebno, dodajte malo vode ili bujona i ostavite još koji minut da se sastojci sjedine.
loading...