rižoto pixabay

Rižoto sa spanaćem je zdravo, posno i vrlo ukusno jelo

Sastojci:

– 8 kašika pirinča
– 200 g svežeg spanaća
– 4 kašike ulja
– Glavica crnog luka
– 200 g šampinjona
– so, biber, suvi začini

Priprema:

1. Pirinač isperite u dve-tri vode i skuvajte ga. Pred kraj posolite, pobiberite i pospite suvim biljnim začinom. Skuvani pirinač skinite s vatre, poklopite ga i ostavite sa strane.

reklame

2. Spanać takođe operite i kratko prokuvajte, pa ga iseckajte. Propržite luk na ulju, dodajte šampinjone iseckane na listiće i dinstajte toliko da sok koji pečurke puste ne ispari baš skroz.

3. U tiganj dodajte pirinač i spanać, dobro promešajte i začinite. Ako je potrebno, dodajte malo vode ili bujona i ostavite još koji minut da se sastojci sjedine.

stil.kurir.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.