recept-reforma-torta, kolač, torta, čokolada, foto pixabay

Slasni čokoladni užitak u svakom zalogaju.

Sastojci:

10 belanaca
300 g sitnog šećera
300 g mlevenih oraha
2 kašike oštrog brašna

reklame

Fil:

10 žumanaca
200 g šećera
3 rebra čokolade
250 g omekšalog maslaca
3 kašike jake crne kafe

Dekoracija:

200 g čokolade

Priprema

1. Belanca umutite sa šećerom u čvrst sneg, pa postepeno dodajte mlevene orahe naizmenično s oštrim brašnom. Od dobijene smese na iscrtanom pek papiru ispecite 4-5 okruglih kora. Kore treba peći na 180 stepeni, svaku 15-tak minuta ili dok ne dobije lagano zlatastu boju. Ohladitr ih.
2. Za fil umutite žumanca sa šećerom, dodajte izlomljene kocke čokolade, stavite na paru i kuvajte mešajući dok smesa ne postane gusta. Skinite fil s vatre, dodajte proceđenu kafu i ohladite. Penasto umućen maslac umešajte u hladan fil.
3. Ispečene i ohlađene kore premažite filom, stavite jednu na drugu, pa tortu i spolja nafilujte. Hladite tortu 2-3 sata. Rashlađenu ukrasite, po želji, otopljenom čokoladom ili ostatkom fila.

stvarukusa.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.