Puslica torta je jednostavna za pripremu a deca će je obožavati!
Sastojci: 7 belanaca : 500 g šećera, 1 kašika sirćeta
Za fil: 7 žumanaca : 7 kašika šećera, 250 g maslaca, 150 g pečenih mlevenih lešnika
Za ukrašavanje: 5 dl slatke pavlake ili 1 mlečna čokolada
Priprema: Za belu koricu umutite belanca u čvrst sneg i dodajte kašiku po kašiku šećera. Tokom mućenja postepeno ulijte i sirće da masa bude što čvršća.
Veliki pleh iz rerne obložite papirom za pečenje, pa masu od belanaca rasporedite preko njega i pecite na 100 stepeni (u trenutku kad pleh stavljate u rernu, ona treba da bude zagrejana na 250, a kad ga stavite unutra, odmah smanjite temperaturu na 100 stepeni). Koru sušite oko 45 minuta pazeći da ne potamni. Ako slučajno počne da tamni, preko nje stavite papir za pečenje.
Za fil na pari kuvajte žumanca umućena sa šećerom. Prohladite i dodajte umućen maslac i mlevene lešnike. Pečenu koru presecite po dužini na tri jednaka dela. Fil podelite napola i filujte preko dve kore. Treću koru ne filujte, nego tortu spolja premažite umućenom slatkom pavlakom i pospite je pečenim lešnicima ili otopljenom čokoladom.
kurir.rs