Đevrek
Đevrek

Ništa lepše nego kad se kućom raznese miris vrućeg testa. Napravite punjene đevreke i oduševite sve.

Sastojci:

400 g mekog brašna
150 ml mleka
2 jaja
1 kesica kvasca
1 kašičica praška za pecivo
50 ml jogurta
20 g maslaca
1 kašičica soli
150 g sira
50 g kisele pavlake
1 žumance
susam za posipanje

reklame

Priprema:

1. Zajedno zagrejati mleko i maslac. Pomešati brašno, prašak za pecivo, so i kvasac i dodati u mleko sa maslacem.

2. Dodati jogurt i 1 jaje, umesiti glatko testo, pa ostaviti pola sata na toplom da testo naraste.

3. Podeliti na više delova, u zavisnosti od toga kolike veličine će biti đevreci. Svaki deo rastanjiti u pravougaonik, premazati filom (sjediniti pavlaku, sir i preostalo jaje), urolati, malo uviti i spojiti krajeve da se dobije krug.

4. Umutite žumance, pa njime premažite đevreke, a zatim pospite susamom. Pecite oko pola sata na 190 stepeni. Po želji, možete da ih pospete i ovsenim pahuljicama, makom, kimom…

stil.kurir.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.