SASTOJCI:
3 fileta oslića ili bilo koje druge ribe
1/2 kg krompira
2-3 kašike maslinovog ulja
1-2 čena belog luka (po ukusu)
malo peršuna
so, biber
PRIPREMA:
1. Krompir isecite na kockice, posolite i stavite da se kuva.
2. Za to vreme na tiganju ispecite filete.
3. Kad je krompir skuvan, procedite ga, dodajte maslinovo ulje i po ukusu belog luka i peršuna. Sve to lepo izmiksajte da bude kao pire. U to dodajte na komadiće izmrvljene filete ribe, posolite i pobiberite. Sve izmešajte kašikom da se svi sastojci sjedine.
4. Pokvasite dlanove (jer je smesa pomalo lepljiva), uzimajte rukom komade te smese i oblikujte kuglice, malo ih spljoštite i slažite ih na tacnu. Nakon toga svaku uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja, pa u prezle.
5. Stavljajte ih na vruće ulje. Ne pržite ih predugo – tek toliko da dobiju zlaćanu boju.
6. Poslužite ih uz salatu po želji.