pljeskavice od ribe, pljeskavice od ribe i krompira, krompir, riba, pljeskavice, recept,

 

SASTOJCI:

reklame

3 fileta oslića ili bilo koje druge ribe
1/2 kg krompira
2-3 kašike maslinovog ulja
1-2 čena belog luka (po ukusu)
malo peršuna
so, biber

PRIPREMA:

1. Krompir isecite na kockice, posolite i stavite da se kuva.

2. Za to vreme na tiganju ispecite filete.

3. Kad je krompir skuvan, procedite ga, dodajte maslinovo ulje i po ukusu belog luka i peršuna. Sve to lepo izmiksajte da bude kao pire. U to dodajte na komadiće izmrvljene filete ribe, posolite i pobiberite. Sve izmešajte kašikom da se svi sastojci sjedine.

4. Pokvasite dlanove (jer je smesa pomalo lepljiva), uzimajte rukom komade te smese i oblikujte kuglice, malo ih spljoštite i slažite ih na tacnu. Nakon toga svaku uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja, pa u prezle.

5. Stavljajte ih na vruće ulje. Ne pržite ih predugo – tek toliko da dobiju zlaćanu boju.

6. Poslužite ih uz salatu po želji.

www.kurir.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.