Piletina
Piletina

Pošto odstoji na hladnom, u pikantnoj marinadi, piletina će biti posebno sočna ako je pripremite u saftu od piva! Evo recepta…

Sastojci:

8 karabataka bez kože i kostiju
senf
ruzmarin
2-3 kašika vorčester sosa
1 kašičica meda
1 mala konzerva piva
50 g suvih šljiva
1 kašika brašna
malo ulja
So, biber
Priprema:

reklame

Piletinu namažite senfom i istrljajte ruzmarinom. U činiji pomešajte vorčester sos i med. Piletinu marinirajte u ovoj smesi nekoliko sati. Pomešajte pivo i brašno i time prelijte piletinu. Dodajte suve šljive. Poslite i pobiberite. Pokrijte folijom i stavite u rernu da se peče na tiho 2-3 sata.

Recepte piše: Marija Jakob

Izvor: Lisa lepa & srećna

 

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.