Skuša je riba intenzivnog mirisa koja u kombinaciji sa belim lukom postaje savršena.
SASTOJCI:
– 4 očišćene skuše
– 2 kašičice senfa
– 10 čena belog luka
– ½ limuna
– 2 dl belog vina
– 1 veza peršuna
– 1 kašičica suvog ruzmarina
– 3 kašike maslinovog ulja
– So
– Biber
reklame
PRIPREMA:
Ukoliko je potrebno, očistite ribu, operite, pa poređajte u pleh u kome ćete je peći. Posolite, pobiberite, i premažite maslinovim uljem. za to vreme napravite fil.U činijici umešati senf, peršun,
ruzmarin, maslinovo ulje, isitnjen beli luk,začin, biber i sok od 1/2 limuna. Puniti skuše ovom smesom.Možete zatvoriti čačkalicama. Pomešati belo vino i drugu polovinu limuna, pa preliti skuše.
Preko staviti foliju.
Rernu zagrejati na 200 C. Skuše peći 15-tak minuta, dok ne omekšaju. Skinuti foliju pa peći još 15-20 minuta, dok ne porumene.
zena.blic.rs
loading...