punjene palačinke, pixabay

SASTOJCI:

400 g praziluka
150 g slanine
100 g spanaća
500 g sremskog sira
so,­ biber

reklame

1. Praziluk iseckati na tanke kolutiće, spanać na trake, a slaninu na kockice. Slaninu propržiti dok ne porumeni.

2. Rešetkom izvaditi komadiće slanine, a na istopljenoj masnoći prodinstati praziluk. Posoliti po ukusu, a kad praziluk omekša, dodati spanać i dinstati još par minuta. Skinuti sa vatre i umešati prženu slaninu.

3. Dodajte i malo bibera po ukusu, pa ohladite. Dok se hladi, ispecite palačinke. Ohlađeno pomešajte sa sirom, pa filujte palačinke.

Napomena: Od ove smese ćete imati fila za 15­-20 palačinki, u zavisnosti od debljine nanošenja fila.

stil.kurir.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.