pečena junetina, junetina, meso, pečenje, recept, ručak, pixabay

Ovo fantastično jelo često je bilo na trpezi ruskih vladara, a kada ga probate shvatićete zašto je tako posebno.

Sastojci:

1 kg junećeg mesa (najbolje ramstek)
200 g svinjske masti
3 šolje vode
5 zrna crnog bibera
so po ukusu
1 čen belog luka
2 lista lovora
1 kašičica cimeta
1 kašika sirćeta
1 kašika šećera

reklame

Za testo:

1 šolja vode
2 šolje brašna

Priprema:

1. Stavite šećer, so, sirće, crni biber, cimet, lovor i luk u vodu u koju ćete staviti i komad junetine premazan svinjskom mašću. Ostavite meso da odstoji u ovoj marinadi 2-3 dana.

2. Izvadite junetinu iz marinade. Marinadu prokuvajte i ostavite da se ohladi.

3. Pomešajte vodu i brašno da biste dobili meko testo i razvucite ga do veličine posude za pečenje. Meso stavite u posudu za pečenje, prelijte ga marinadom i pokrijte testom.

4. Stavite u rernu zagrejanu na 200°C i ostavite da se peče 3 sata.

stvarukusa.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.