Mađarski paprikaš će zaseniti sva ostala jela na trpezi.
Sastojci:
– 120 g luka
– čen belog luka
– ljuta papričica
– 200 g paprike
– 150 g zelene boranije
– 300 g paradajza
– 800 g svinjskog filea
– 3 kašike ulja
– 2 kašike paradajz-pirea
– 500 ml bujona
– 1/4 kašičice aleve paprike
PRIPREMA:
1. Iseckajte papričicu, crni i beli luk. Paprike očistite i isecite na prutiće. Isecite boraniju na komade i blanširajte 4-5 minuta. Prelijte paradajz vrelom vodom, oljuštite ga i isecite na kockice.
2. Meso isecite na krupnije kocke i propržite na ulju. Dodajte crni luk, beli luk i papričicu. Propržite malo, dodajte paradajz-pire i pržite još dva minuta. Sipajte bujon i ostavite da jelo malo kuva. Posolite, pobiberite i pospite alevom paprikom, pa sve zajedno krčkajte 35 minuta. Dodajte papriku, boraniju i paradajz, pa krčkajte deset minuta. Posolite, pobiberite i pospite peršunom.
Savet: Paprikaš možete servirati s testeninom, njokama, palentom, krompir-pireom ili ga jesti sa svežim domaćim hlebom.
kurir.rs