paprikaš pixabay

Mađarski paprikaš će zaseniti sva ostala jela na trpezi.

Sastojci:

– 120 g luka
– čen belog luka
– ljuta papričica
– 200 g paprike
– 150 g zelene boranije
– 300 g paradajza
– 800 g svinjskog filea
– 3 kašike ulja
– 2 kašike paradajz-pirea
– 500 ml bujona
– 1/4 kašičice aleve paprike

reklame

PRIPREMA:

1. Iseckajte papričicu, crni i beli luk. Paprike očistite i isecite na prutiće. Isecite boraniju na komade i blanširajte 4-5 minuta. Prelijte paradajz vrelom vodom, oljuštite ga i isecite na kockice.

2. Meso isecite na krupnije kocke i propržite na ulju. Dodajte crni luk, beli luk i papričicu. Propržite malo, dodajte paradajz-pire i pržite još dva minuta. Sipajte bujon i ostavite da jelo malo kuva. Posolite, pobiberite i pospite alevom paprikom, pa sve zajedno krčkajte 35 minuta. Dodajte papriku, boraniju i paradajz, pa krčkajte deset minuta. Posolite, pobiberite i pospite peršunom.

Savet: Paprikaš možete servirati s testeninom, njokama, palentom, krompir-pireom ili ga jesti sa svežim domaćim hlebom.

kurir.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.