Lažne lazanje, lazanje, recept, jelo, ručak, pixabay

SASTOJCI:

– 340 g širokih rezanaca
– 450 g bolonjez-sosa (crni i beli luk, mleveno meso, paradajz-sok, začini)
– 200 ml pavlake za kuvanje
– 150 g šampinjona
– 2 dl mleka
– 50 g rendanog parmezana ili nekog drugog tvrdog sira

reklame

PRIPREMA:

1. Zagrejte rernu na 175 stepeni.

2. Nauljite vatrostalnu posudu sa malo maslaca ili ulja. U nju stavite kuvanu testeninu po želji (najbolji su široki rezanci).

3. U posebnoj posudi pomešajte gotov bolonjez-sos, pavlaku za kuvanje i mleko, pa sve dobro izmešajte da se masa sjedini. Prelijte sos preko testenine.

4. Preko testenine pospite šampinjone isečene na listiće, a preko svega narendajte parmezan.

5. Stavite da se zapeče u rerni oko 25 minuta dok sir ne dobije zlatnosmeđu boju.

6. Isecite na kocke i poslužite tople sa salatom po izboru.

kurir.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.