Sastojci
za jednu koru
3 belanca
5 kašika šećera
3 kašike mlevenog maka
2 kašika brašna
koristiti veća jaja i praviti 3 kore
fil
7 dcl. mleka
9 žumanaca
150 g. šećera
2 pudinga od vanile
200 g. maslaca ili margarina
2 vanilin šećera
Priprema
Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg. Dadovati postepeno mak i brašno i lagano ručno mešati. Prašak za pecivo nije potreban.
Staviti papir za pečenje u pleh dimenzija 28×23 cm. i rasporediti smesu. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta.
Kada se ohladi skloniti papir.
fil
Izmešati dobro da ne bude grudvica puding, šećer, žumanca i vanilin šećer pa skuvati u mleku. U vrelo, čim se skloni sa vatre, dodati maslac i dobro izmiksati. Kada se ohladi do sobne temperature filovati kore.
Ostaviti nekoliko sati ili preko noći u frižider.
Može se staviti šlag, glazura od čokolade ali i ne mora, kolač je i ovako sočan i lepog izgleda.
Mamina jela