Sastojci: lepinje, stari slani kajmak, jaja, pretop
1. Isecite gornji deo lepinje tako da manji deo bude poklopac (secite tako da napravite udubljenje kako kajmak i jaja ne bi curili iz nje).
2. Viljuškom dobro zahvatite kajmak i namažite ga na veći deo lepinje. Preko toga razlijte jaje, pa ga malo viljuškom umutite u kajmak. Lepinje stavite u zagrejanu rernu da se ispeku (ne treba da se prepeku) na 220 stepeni oko 10 minuta. Ako volite da lepinja bude reš, ubacite odmah i poklopce, a to možete da uradite i poslednjih nekoliko minuta.
3. Dok se lepinja peče, dve pune kašike pretopa istopite u šerpici. Čim izvadite lepinju iz rerne, probušite je na nekoliko mesta kašikom, pa preko sipajte pretop. Stavite poklopac i ostavite na nekoliko minuta da se samo malo ohladi.
4. Komplet lepinja se jede tako što se poklopac cepka i umače se u donji deo lepinje, a kad se završi s poklopcem, prelazi se na donji deo.
Savet: Pretop je masa koja ostaje u tepsiji posle pravljenja prasećeg ili jagnjećeg pečenja, pa je komplet lepinje idealno praviti za vreme božićnih i novogodišnjih praznika, kad se spremaju pečenja
kurir.rs