Komplet lepinja, lepinja, kajmak, sir, recept, pixabay

Sastojci: lepinje, stari slani kajmak, jaja, pretop

1. Isecite gornji deo lepinje tako da manji deo bude poklopac (secite tako da napravite udubljenje kako kajmak i jaja ne bi curili iz nje).

reklame

2. Viljuškom dobro zahvatite kajmak i namažite ga na veći deo lepinje. Preko toga razlijte jaje, pa ga malo viljuškom umutite u kajmak. Lepinje stavite u zagrejanu rernu da se ispeku (ne treba da se prepeku) na 220 stepeni oko 10 minuta. Ako volite da lepinja bude reš, ubacite odmah i poklopce, a to možete da uradite i poslednjih nekoliko minuta.

3. Dok se lepinja peče, dve pune kašike pretopa istopite u šerpici. Čim izvadite lepinju iz rerne, probušite je na nekoliko mesta kašikom, pa preko sipajte pretop. Stavite poklopac i ostavite na nekoliko minuta da se samo malo ohladi.
4. Komplet lepinja se jede tako što se poklopac cepka i umače se u donji deo lepinje, a kad se završi s poklopcem, prelazi se na donji deo.

Savet: Pretop je masa koja ostaje u tepsiji posle pravljenja prasećeg ili jagnjećeg pečenja, pa je komplet lepinje idealno praviti za vreme božićnih i novogodišnjih praznika, kad se spremaju pečenja

kurir.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.