Pohovane palačinke su obrok koji će retko ko obiti. Mogu biti filovani slatkim nadevom ili slanim. Odabir fila može biti samo vaš tajni sastojak.
Sastojci za palačinke:
pola litra mleka
2 jaja
1 šolja brašna (šolja od 200 ml)
50 ml ulja
za pohovanje:
8 palačinki
2 čaše kisele pavlake
1 krem sir (125 g)
150 g kačkavalja
300 g šunke
1 kesica origana
200 g brašna
4 jaja
pola kašičice soli
ulje za prženje (300 ml)
Priprema
U pola litra mleka dodati 2 jaja, 1 šolju brašna, 50 ml ulja i dobro promešati.
Palačinke pržiti u zagrejanom tiganju, bez ulja.
Kada se sve palačinke ispče, ostaviti ih da se ohlade.
Pohovanje:
Pomešati 2 kisele pavlake i 1 krem sir.
Premazati palačinke smesom od krem sira i pavlake, a zatim preko palačinke staviti izrendanu šunku, izrendani kačkavalj, prstohvat origana i malo kečapa.
Palačinke saviti sa svih stana a zatim urolati.
Umutiti 4 jaja i dodati pola kašičice soli.
Palačinke uvaljati u brašno a zatim i u jaja i staviti da se prže u zagrejanom ulju (na srednjoj temperaturi).
Kada palačinke dobiju zlatno žutu boju okrenuti ih da se prže sa druge strane.
Posle 15-20 minuta prženja skloniti palačinke sa vatre i servirati.
Prijatno