Čorba je uvod u glavno jelo. Kisela čorba pored toga što deluje blagotvorno na organizam, takođe otvara apetit za ostatak ukusnog obroka.
Sastojci
500 g svežih ili mariniranih pečuraka
4 glavice crnog luka
1 šoljica ulja
1 šargarepa
1 peršunov koren
1 vezica peršunovog lista
1 koren celera
1 limun
2 kašike brašna
biber u zrnu
lovor
morski oraščić
reklame
Priprema
Luk i pečurke, iseckane na listiće, prodinstati na zagrejanom ulju. U to dodati isečenu na kolutove šargarepu, peršun i celer. Kada se sve malo prodinsta dodati brašno i naliti sa dva litra vode. Staviti malo bibera, list lovora, so i začin. Kada je čorba gotova, zakiseliti po ukusu, začiniti sekcanim peršunom, skloniti sa vatre i dodati malo rendanog morskog oraščića.
loading...