crecept-kiflice-sa-dzemom-meke-kao-pamuk, testo, mesi testo, foto pixabay

Za kiflice su svi uvek spremni! Nestanu sa stola pre nego stignu da budu bajate!

Sastojci:

Za testo:

reklame

2 jajeta
2 dl ulja
3 dl mleka
1 kašika suvog kvasca
100 g šećera
oko 700 g brašna

Za fil:

džem od šljiva

Za sirup:

200 g šećera
3 dl vode

Za posipanje kiflica:

100 g kokosa

Priprema:

U 3 dl mlakog mleka staviti kašiku suvog kvasca i 100 g šećera. Da stane pa dodati 2 jajeta, 2 dl ulja i brašnom zamesiti testo. Testo dobro izraditi i ostaviti da nadođe. Kad testo nadođe, podeliti na pet delova. Svaki deo razvaljati u krug i isečemo na 8 trouglova. Na svaki trougao testa staviti kašičicu džema i uviti u kiflicu. Tako uraditi sa svim delovima testa. Kiflice ostaviti da stanu 15 minuta i peći na 200 stepeni dok blago ne porumene. U medjuvremenu skuvati sirup: U posudu staviti šećer i vodu i kuvati 4-5 minuta od vremena kad proključa. Pečene kiflice tople uvaljivati u topao sirup (kiflice ne da stoje u sirupu samo provući kroz sirup sa jedne i druge strane) pa posuti kokosom.

Savet: Kiflice više dana ostaju mekane kao pamuk.

recepti.com

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.