Ukoliko Nanin hrono hleb zamrznete, možete ga dugo sačuvati.
Sastojci:
• 400gr speltinog brašna
• 100gr ječmenog brašna
• 500ml mlake vode
• 2 kašike maslinovog ulja
• 2 kašike semenki golice
• 2 kašike semenki suncokreta
• 2 kašike mlevenog lana
• 2 kašike susama
• 1 prašak za pecivo
• 1 kašikica sode bikarbone
• 1 kašikica sol
Priprema:
U posudu sipati brašno i so i pomešati smesu, dodati semenke, prašak za pecivo i sodu i opet promešati smesu.
Nakon toga dodati maslinovo ulje i vodu.
Smesu mešati oko 5 minuta dok se ne umuti. Smesa će biti prilično žitka, ne brinite, takva i treba da bude.
Umešenu smesu ostaviti minimum 2 sata da stoji.
U vatrostalnu činiju na dno stavite papir za pečenje (ili namazite uljem), smesu sipajte u činiju, poklopite i stavite u rernu.
Rernu tad uključite na 250 stepeni i hleb pecite sat vremena
hronokuhinja.rs