Hrono Nanin hleb, hrono ishrana, hrono hleb, hleb, semenke, recept, pixabay

Ukoliko Nanin hrono hleb zamrznete, možete ga dugo sačuvati.

Sastojci:

• 400gr speltinog brašna
• 100gr ječmenog brašna
• 500ml mlake vode
• 2 kašike maslinovog ulja
• 2 kašike semenki golice
• 2 kašike semenki suncokreta
• 2 kašike mlevenog lana
• 2 kašike susama
• 1 prašak za pecivo
• 1 kašikica sode bikarbone
• 1 kašikica sol

reklame

Priprema:

U posudu sipati brašno i so i pomešati smesu, dodati semenke, prašak za pecivo i sodu i opet promešati smesu.
Nakon toga dodati maslinovo ulje i vodu.

Smesu mešati oko 5 minuta dok se ne umuti. Smesa će biti prilično žitka, ne brinite, takva i treba da bude.

Umešenu smesu ostaviti minimum 2 sata da stoji.

U vatrostalnu činiju na dno stavite papir za pečenje (ili namazite uljem), smesu sipajte u činiju, poklopite i stavite u rernu.
Rernu tad uključite na 250 stepeni i hleb pecite sat vremena

hronokuhinja.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.