Recept za ovu tortu je malo složeniji, ali će vam se trud definitivno isplatiti harmonijom ukusa.
Sastojci: Količina:
• belanca 7
• šećera 7 kašika
• mlevene plazme 7 kašika
• mlevenih oraha 7 kašika
• žumanca 14
• šećera u prahu 14 kašike
• mlevenih oraha 200g
• mleka 2-3 kašike
• mlevene plazme 200g
• otopljene čokolade 200g
• mleka 250ml
• brašna 4 kašike
• šećera 4 kašike
• margarina 250g
• šećera u prahu 300g
Uputstvo za pripremu:
Za koru umutiti belanca dodati šećer i nastaviti sa mućenjem, dodati keks i orahe. Ispeći dve ovakve kore ( 20 minuta na 200 stepeni)
I Fil: Umutiti 14 žumanca sa šećerom na pari. Mutiti oko 20 minuta pomeriti sa vatre i dodati 200g mlevenih, malo prosušenih i sa 2-3 kasike mleka poparenih oraha. Zatim dodati plazmu i čokoladu. Masu dobro izjednačiti (ručno)
II Fil: Od 250ml mleka oduzeti 2-3 kašike i razmutiti sa brašnom, ostalo mleko i šećer staviti da provri, dodati razmućeno brašno i kuvati dok se ne zgusne.
Kada se oba fila ohlade sjediniti ih i dodati umućen margarin. Filovati tortu. Ukrasiti po želji.
domacirecepti.net