Dolazi vreme posta i posnih slava. Spremite ribu na najbolji mogući način.
Potrebno je:
5-6 fileti oslića
100 g kukuruznog brašna
100 g pšeničnog brašna
so
biber
ulje
reklame
Za sos od mirođije:
400 ml mleka
1 kašika margarina
2 kašike brašna
1-2 kašičice mirođije
so
biber
Priprema:
Filete uvaljati u mesavinu kukuruznog i pšeničnog brašna, pa ispržiti na vrelom ulju sa obe strane. Pržene filete poređati na papirnatom ubrusu, kako bi upilo višak masnoće, začiniti i ostaviti po strani.
U tiganju stavite margarin, pa kad se otopi dodajte brašno i mirođiju pa ih propržite.
Nalijte mlekom i mešajte da se malo zgusne i vri nekoliko minuta.
Dodajte so i biber i sos je gotov.
Poslužite filete oslića prelivene ovim sosom i po želji i krompirom.
dnevno.rs
loading...