Kukuruz pečen na gril tiganju utoliće vašu glad za omiljenim jesenjim specijalitetom baš kao da je pripremljen na žaru roštilja!
Sastojci:
4 klipa kukuruza
kašika ulja
30 gr putera
so i biber
Priprema:
reklame
Očistite pažljivo kukuruz, zavrćući listove tako da ostanu pričvršćeni za dno klipa. Četkicom za pranje povrća ovlaš pređite po kukuruzu, da biste lakše očistili “svilu”. Vratite listove nazad i pažljivo pritisnite tako da što više zaštite zrna.
Premažite gril tiganj uljem i obrišite višak masnoće kuhinjskim ubrusom. Na zagrejanom tiganju pecite kukuruz, okrećući klipove na svakih desetak minuta. Kad budu pečeni, zavrnite ponovo listove, vratite ih kratko na tiganj da dobijete karakteristične šare ili, alternativno, premažite sa malo putera. Pri serviranju, pospite – po želji – solju i biberom, a probajte i sa malo tucane ljute paprike.
loading...