Idealna kombinacija pomalo suvog mesa ćurećih bataka i ukusnog sosa od tikvice, šampinjona i pavlake odličan su predlog za glavno jelo.
Sastojci za 4 osobe:
– 400 g ćurećeg batka bez kostiju
– srednje velika glavica luka
– 350 g šampinjona
– 300 g tikvica
– 2 kašike ulja
– 100 ml umućene pavlake (ili pavlake za kuvanje)
– vezica peršuna
reklame
Priprema:
Ćuretinu isperite hladnom vodom, prosušite i isecite na tračice. Luk oljuštite i isecite na kockice, a šampinjone na tanke listiće. Tikvice uzduž raspolovite i nasecite na kolutove. U širokom tiganju zagrejte ulje, pržite ćuretinu da postane lepo hrskava (oko 3 minuta). Potom dodajte luk, šampinjone i na kraju tikvice, pa sve zajedno pržite oko 2 minuta. Umešajte pavlaku i kuvajte oko 3 minuta dok se sos ne zgusne. Posolite ga i pobiberite. Peršun sitno naseckajte, pospite ćuretinu i iznesite na sto.
dnevno.rs
loading...