Lagana i jako ukusna čorba. Sigurni smo da će vam se dopasti.
POTREBNO:
– 3 manje glavice kelerabe
– 2 šargarepe
– pola korena celera
– 1 manja glavica crnog luka
– 1 čen belog luka
– pola veze mirođije
– 100 ml. neutralne pavlake za kuvanje
– 2 kašike griza
– 1 jaje
reklame
– komadić putera
– 1 kašika ulja
– suvi začin
– biber
– limun
Vode po potrebi, oko 1,5 litre.
PRIPREMA:
Na ulju i puteru izdinstati iseckano povrće osim mirođije. Dodati vodu da prekrije povrće i dinstati da keleraba omekša i voda ispari. Skloniti sa šporeta dodati griz, jaje, mirođiju, začine. malo promešati i sipati oko 800-900 ml. vode. Kuvati još desetak minuta, skloniti sa šporeta, po potrebi još posoliti i umešati limunov sok. Čorbu po želji poslužite uz pavlaku. Prijatno.
Izvor: Šerpica
loading...