Benedikt jaja, jaja, jaje, foto pixabay

Gurmanski obrok od jaja, slanine, sosa i peciva postaće vam jedan od omiljenih

SASTOJCI

8 jaja + 4 žumanceta
4 kašičice soka od limuna
8 režnjeva slanine
4 zemičke, prepolovljene
malo Vorčester sosa
prstohvat bibera
Prstohvat soli
kašičica sirćeta
kašika vode
200 g putera + 2 kašike

reklame

1. Naravite sos holandez – na pari istopite žumanca, sok od limuna, biber, Vorčester sos i kašiku vode. Sve promešajte i dodajte dve kašike putera. Ako sos počne da se zgušnjava, dodajte još vode. Mešajte dok se puter ne istopi i dodajte so, piše Stvarukusa.rs.

2. Napunite šerpu vodom i zagrejte je dok ne počne da struji, a zatim dodajte sirće. Poširajte jaja – razbijte ih i stavite u vrelu vodu. Jaja bi trebalo da se poširaju oko 1,5 do 3 minuta. (Ceo postupak poširanja jaja pogledajte OVDE)

3. Izvadite jaja iz vode pomoću kašike sa rupicama i stavite ih na topao tanjir. Dok se jaja poširaju, ispržite slaninu i zagrejte pogačice.

4. Na zagrejane polovine pogačica namažite puter, pa stavite preko slaninu i poširana jaja. Prelijte pripremljenim sosom i dekorišite po želji.

Savet: Umesto pogačica možete da korstite i tost ili prepečen hleb, a jaja benedikt možete da stavite i preko šnicle ili drugog mesa.

stil.kurir.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.