Američke palačinke
Američke palačinke

Američke palačinke su nekako kao zdepaste rođake onih naših običnih tankih palačinki, ali ipak dovoljno bogate duhom i sa dobrim smislom za humor, pa imaju svoje obožavaoce koji ih zaljubljeno gledaju.

Ne mogu reći koje palačinke češće pravim, ali znam koje su brže i jednostavnije: baš ove koje danas predstavljam. One su mi, između ostalog, džoker kada nestane hleba, a treba da pripremim doručak pre posla. Par minuta pripreme, mera koja je taman dovoljno velika da se napravi desetak palačinki, koje pečem u turama od po tri. Naravno da mogu da se posluže uz kremove, džemove, samo posute prah-šećerom, cimetom, uz slatku pavlaku…. Svako će naći svoj omiljeni način, jer ovako mirisne palačinke nikog ne ostavljaju ravnodušnim.
Recept je nastao šunjanjem kroz internet i kombinovanjem recepata.

Sastojci

reklame

1 jaje
250ml mleka
1/2 kašičice soli
1 kašičica šećera
2 vanilin šećera
2+2 kašike ulja
240g brašna
1 prašak za pecivo.

Umutiti jaje, pa dodati mleko, so i obe vrste šećera. Zatim dodati 2 kašike ulja i polako dodavati brašno umešano sa praškom za pecivo. Ukoliko je testo nešto gušće, dodati 1 kašiku jogurta.

Tiganj za palačinke staviti na ringlu, premazati sa malo ulja od preostale dve kašike i zagrejati ga na umerenoj temperaturi (7. od 9 podeoka). Sipati palačinke da budu u prečniku oko 10cm. Peći dok ne počnu da se stvaraju balončići, pa ih okrenuti i dopeći sa druge strane. Servirati uz džem, krem, prah šećer itd.

Kuhinja zaposlene žene

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.