Razmazićete dete
Razmazićete dete

Razmazićete dete ako radite ove stvari: Ranije je postojalo uverenje da je poprilično opasno ljubiti svoje male bebe jer čak i roditelji mogu mališanima da prenesu opasne bakterije.

Danas je opasnost od takvih zaraza svedena na minimum, a ističe se i važnost zagrljaja i poljubaca koje će deci pomoći da se osećaju voljenijima, privrženijima roditeljima, a time i odrastanju u samosvesnije osobe.

Ne “skačite” na svaki bebin plač, razmazićete je

Plakanjem se jačaju pluća i slične izjave koje bi svakako trebalo da ostanu u tim prošlim vremenima.

reklame

Pedijatri i psiholozi su saglasni da nije moguće razmaziti tako malo dete. Ono reaguje plačem na svoje potrebe, makar to značilo i da se uveri da ste negde u blizini.

Stavljajte bebi kapu na glavu kako ne bi imala klempave uši

Konstantno nošenje kape kod male dece može da dovede do “pregrejavanja” tela. što svakako želite da izbegnete ako pazite na detetovo zdravlje. Klempavost nema veze s nošenjem kape već s genetikom.

Ne gasite svetlo u sobi gde beba spava

Stručnjaci se slažu kako bebe imaju bolji i kvaliltetniji san ako spavaju u zamračenoj prostoriji.

Razmazićete dete
Razmazićete dete

Trljajte detetu desni belim lukom

Ranije se verovalo da ova metoda pomaže da deci brže izrastu zubi. Ali, to nije istina. Jak beli luk može da prouzrokuje probleme sa želucem kod male dece. Osim toga, trebalo bi izbegavati da deca konzumiraju beli luk najmanje do treće godine života, savetuju stručnjaci.

Perite bradavice pre dojenja

Na majčinim bradavicama nalaze se i dobre bakterije koje bebi pomažu da ojačaju imunološki sistem.

Osim toga, učestalo pranje bradavica može da isuši kožu i stvoriti bolne rane i i neke majke će prestati da doje svoje dete.

Stisnite dečje nožice kako bi rasle ravno

To može da prouzrokuje displaziju kukova tako da je preporuka pedijatara da  pustite da dečje nožice budu u slobodnom položaju.

Ako su utvrđeni simptomi displazije nakon rođenja, stručnjaci će roditelje savetovati o daljnjim postupanjima u svrhu izlečenja.

stil.kurir.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.