Mi vam recept koji je procureo u javnost prenosimo u celosti:
Najbolji ćevapi po mnogima su oni sarajevski, a njihov recept odnedavno kruži internetskim prostranstvom. Da li je zaista reč o vrhunskom gurmanluku koji se može probati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, vredi probati već pri prvom sledećem paljenju vatre za roštilj. Mi vam recept koji je procureo u javnost prenosimo u celosti:
- 1,5 kg mlevene junetine
- 0,5 kg mlevene jagnjetine
- 4-5 čena belog luka
- so
- 2 kašičice sode bikarbone
Meso naseckano na kockice dobro posolite, promešajte i prelijte s decilitrom vode i belog luka, kojeg ste prethodno prokuvali. Smesu valja promešati i ostaviti preko noći u frižideru. Idućeg dana sameljite meso i ostavite još nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a onda opet vratite u frižider. Pre oblikovanja ćevapa u smesu dodajte sodu i to je sve.
Tajna ovog recepta navodno je u kvalitetu mesa tako da, ukoliko ste u mogućnosti birajte što bolje i što kvalitetnije komade. Prijatno!
dnevno.hr