ćevapi

Mi vam recept koji je procureo u javnost prenosimo u celosti:

Najbolji ćevapi po mnogima su oni sarajevski, a njihov recept odnedavno kruži internetskim prostranstvom. Da li je zaista reč o vrhunskom gurmanluku koji se može probati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, vredi probati već pri prvom sledećem paljenju vatre za roštilj. Mi vam recept koji je procureo u javnost prenosimo u celosti:

  • 1,5 kg mlevene junetine
  • 0,5 kg mlevene jagnjetine
  • 4-5 čena belog luka
  • so
  • 2 kašičice sode bikarbone

Meso naseckano na kockice dobro posolite, promešajte i prelijte s decilitrom vode i belog luka, kojeg ste prethodno prokuvali. Smesu valja promešati i ostaviti preko noći u frižideru. Idućeg dana sameljite meso i ostavite još nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a onda opet vratite u frižider. Pre oblikovanja ćevapa u smesu dodajte sodu i to je sve.

reklame

Tajna ovog recepta navodno je u kvalitetu mesa tako da, ukoliko ste u mogućnosti birajte što bolje i što kvalitetnije komade. Prijatno!

dnevno.hr

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.