Novogodišnji seks

Seksualni problemi mogu biti itekako frustrirajući, ne samo zato što mogu da naštete vašem seksualnom životu, već i vašoj vezi.

Najnovije istraživanje, sprovedeno u Belgiji, pokušalo je da otkrije kako godine utiču na različite vrste seksualnih disfunkcija kod žena, kao što su nedostatak seksualne želje, uzbuđenja, poteškoće ili nemogućnost postizanja orgazma i bol tokom odnosa.

Blamaža u seksu

reklame

U istraživanju je učestvovalo nešto više od 15.000 žena, u dobu od 16 do 74 godine, a svaka od njih ispunila je onlajn anketu o svom seksualnom životu.

Ispitanice su se o njemu izjašnjavale ocenama od 0 do 3. Nula je označavala odsutnost problema, a brojka 3 ozbiljan problem. Istraživači su otkrili kako su se neki problemi, za koje se verovalo da se javljaju s godinama, javili i kod mlađih žena. Evo i koji.

seks terapeut

 

1. Manjak seksualne želje

On je najređi među mladim ženama, ali još uvek pogađa nešto više od 10 odsto žena između 20 i 24 godine, oko 20 odsto žena u dobu između 25 i 29 godina te je najčešći među ženama u 50-im i 60-im godinama. Iako se on povećava s godinama, manjak seksualne želje definitivno nije problem samo starijih žena, a tome svakako doprinosi svakodnevni stres, iscrpljenost, problemi sa samopouzdanjem, antidepresivi, kontracepcijske pilule itd.

ŽENE TO MOGU I BEZ SEKSA: 10 neočekivanih stvari od kojih žene doživljavaju orgazam

 

2. Manjak seksualnog uzbuđenja

Poteškoće s podmazivanjem jednake su i kod žena u dobu od 16 godina i žena od 49 godina. Nakon menopauze i hormonalnih promena te su razlike bile još veće. Takvi problemi mogu dovesti do bolnih odnosa pa se problem ne može tako lako ignorisati, a kao odlično rešenje stručnjaci navode upotrebu lubrikanata.

(nastavak na sledećoj strani)

loading...