peršun
Nije novost da su limun i peršun veoma zdrave namirnice. Međutim, kada se nađu u kombinaciji, efekat je još bolji.

 

Peršun je odličan dodatak svakodnevnoj ishrani jer sadrži dve grupe specijalnih sastojaka koje su veoma važne za naše zdravlje. Prva grupa sastojaka uključuje prirodna etarska ulja dok druga grupa uključuje flavonoide.

reklame

 

Kao takav, peršun je odličan izvor vitamina C, A i K i preporučuje se da se često unosi tokom sezona gripe i prehlada. Pored toga, peršun je odličan za izbacivanje štetnih supstanci iz organizma, kao i za stimulaciju cirkulacije. Ukoliko se napravi sok od limuna i peršuna dobija se čudotvorni napitak koji snižava nivo holesterola u krvi.

Sastojci:

  • 1,5l vode
  • 3 svežnja peršuna
  • 1kg limuna
  • Soda bikarbona

Priprema:

Dobro istrljajte neoljušteni limun sodom bikarbonom kako biste očistili koru. Ako ste u mogućnosti, koristite domaći, neprskani limun.

U slučaju da niste sigurni da je limunova kora tretirana hemikalijama, oljuštite limun.

Stavite vodu i ostavite da proključa, a zatim da se malo ohladi.

Iseckajte limun na kriške i iseckajte peršun (najbolje u blenderu), a zatim dodajte ohlađenu vodu. Ostavite smešu u frižideru jedan dan. Nakon toga, prespite smešu u staklenu teglu ili flašu. Uzimajte 100ml svakog dana pola sata pre bilo kog obroka.

 

 

izvor: Webtribune.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.